AnneCocuk.Com Forum dizini Genel Forum
İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün sitesindeki mesaj | İleti göndermek için kayıt ol |
| Ağaç | Yeniden Eskiye | Bir önceki konu | Bir sonraki konu | Alt |
| Gönderen | Mesaj Dizisi |
|---|---|
| e_ege | Gönderilme tarihi: 12/08/2009 22:10 |
Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik Başlangıcı: 24/01/2006 Bulunduğu Yer: Arnavut Damarı'ndan Gönderiler: 2365 |
İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün sitesindeki mesaj İl Milli Eğitim Müdürümüz M.Ata ÖZER`in `İSTANBUL VELİ EĞİTİM PROJESİ` hakkındaki mesajı..
SAYIN 1.SINIF ÖĞRENCİ VELİLERİMİZ, Bakanlığımız son iki yıldır ilköğretime başlayan öğrencileri okulların açılmasından bir haftaönce sınıflarında "Okula alıştırma" eğitimine tabi tutmaktadır. Bu yıl bu uygulamaya öğrenci velileri de eklenecektir. İstanbul`da ilk defa uygulanacak "İSTANBUL VELİ EĞİTİM PROJESİ" ile ilköğretime başlayacak öğrencilerle birlikte Öğrenci Velilerin de eğitim alması amaçlanmıştır. Pilot il olarak seçilen İstanbul`da bu yıl yaklaşık 230 bin öğrenci ilköğretim birinci sınıfına başlayacaktır. Birinci sınıfa başlayan öğrencilerle birlikte velilerinin de bir hafta okulda oryantasyon eğitimi almaları hedeflenmiştir. Bu dönemde birinci sınıf öğrencilerine öğretmenleri "okula alıştırma" eğitimi verirken, öğrenci velilerinede, okul yöneticileri, rehber öğretmenler ve görevli öğretmenler tarafından İSVEP İl Koordinasyon Kurulunca hazırlanan eğitim programı uygulanacaktır. Bu programda, okul ve çevresi, Okul aile birliği, Veli ve Velilik görevleri, Okul Fobisi, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, İlköğretim Müfredatı, İlk yardım, Özbakım, Sağlık , Hijyen, Öğrenci gelişim özellikleri, Anne baba tutumu, Uyum ve davranış bozuklukları, İhmal ve İstismar, İletişim, Verimli ders çalışma teknikleri vb. konulara yer verilmiştir. Tüm 1.Sınıf Öğrenci Velilerimizi 14-18 Eylül 2009 tarihlerinde projeye katılmaya davet ediyorum. Bu projenin İstanbul`umuza hayırlı olmasını dilerim.
|
| Tılsım | Gönderilme tarihi: 12/08/2009 22:31 |
Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik Başlangıcı: 16/03/2009 Bulunduğu Yer: Ege'nin incisi Gönderiler: 3001 |
Re: İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün sitesindeki mesaj Sadece ist için mi acaba? |
| e_ege | Gönderilme tarihi: 13/08/2009 12:40 |
Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik Başlangıcı: 24/01/2006 Bulunduğu Yer: Arnavut Damarı'ndan Gönderiler: 2365 |
Re: İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün sitesindeki mesaj Görmeyen kalmasın
Öncelikle İstanbul'da uygulanacakmıiş Alıntı:
|
| Psik.Dan.SERHAT YABANCI | Gönderilme tarihi: 13/08/2009 12:43 |
Ekip Üyesi ![]() ![]() Üyelik Başlangıcı: 21/03/2009 Bulunduğu Yer: istanbul-kadıköy Gönderiler: 107 |
Re: İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün sitesindeki mesaj güzel ve geçiken bir çalışma.
çocukların oryantesi için ve velinin okulu tanıması, okula güvenmesi, çocuğunu devamlı mera ketdip-etmemesi ve kaygılarından kurtulması için faydalı bir uygulama olarak değerlendiriyorum.
|
| e_ege | Gönderilme tarihi: 13/08/2009 12:57 |
Re: İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün sitesindeki mesaj Bende çok doğru ve uygun buluyorum bu çalışmayı
İnşallah düzgün bir biçimde sonuçlanır Çalışan bir anne olarak, diğer kolaylıklarınıda kullanacağım tabii Velilerle iletişim kurmak ve çocuğumun hangi arkadaşı ile daha uyumlu olacağını tespit etmek istiyorum Bu çocuk ayrımı olarak değilde, yapı itibarı ile uyumluluk anlamında Hayırlısı bakalım
|
| Tılsım | Gönderilme tarihi: 13/08/2009 14:55 |
Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik Başlangıcı: 16/03/2009 Bulunduğu Yer: Ege'nin incisi Gönderiler: 3001 |
Re: İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün sitesindeki mesaj Bizim okul bunu kökten çözmüş..
Benım çok hoşuma gidiyor.3ayrı yerde anaokulu şubeleri var okulun kendi içinde değil yani.. çocuklar orada okudukları sürece sürekli ilköğretin okuluna sergi-sinema izleme vb bahanelerle getiriliyorlar.. hele 6 yaş çocukları okulun bahçesini lavabolarının yerlerini bile öğreniyor sene bitimine doğru böylece benımsıyorlar..Düşünsenize her sene 120kişinin kaydoldugu bir okulda bunun 100kişisi bişekilde(diğer şb.lerle de ortak yürütülen etkinlikler sayesinde)birbirini tanıyor oluyor.Okulun ilk günü ne ağlama ne zırlama..sanki babalarının çalıştıgı okulmuş gibi,heryeri bilen çoğu miniği tanıyan koşuşturan bıcırıklar.. haa unutmadan bunda ilk gün sadece öğretmenle tanışıp sınıfta 1saat oturtulup hemen ardından genel mdürün ve öğretmenın tek tek öperek ellerine tutuşturdugu 'dev şeker külahları'nın da büyük rolu var..o gün hiç ders işlemiyorlar ayrıca..hemen evlere.. işin diğer cephesine gelince..Anaokulunda çocuklara ayrıntılı raporlar hazırlanıyor,bir de kayıtta ana babaya çok ayrıntılı başka tanıma formu doldurtuluyor,heryıl ağustos ayının 2.haftasından itibaren anaokulu öğretmenleri okula çağrılıyor,dosyalar masaya yayılıyor(okulun ve velinin hazırladıgı)pdr servisi eşliğinde önce 24 kişi oluşturuluyor en son da bu karışımın öğretmeni.. eğer ille de şu çocukla birarada olsun derseniz eğer anneler dışında çocukların da sorunsuz anlaştıgını anaokulu öğr onaylarsa aynı sınıfa düşürülüyor,ya da tam tersi beğenmediğiniz bir çocuk varsa reddebiliyorsunuz..Son anlattıgımın herkese sunulmadıgını da biliyorum! Muhtemelen devlet okulları da bu şekle sokmaya çalışıyorlar sanırım,en yakın okula kayıt zorunluluğu ve bu son gelişmeden sonra umarım herşey iyiye gider deneme tahtalığı bıktırdı artık |
| D!LéK | Gönderilme tarihi: 13/08/2009 15:32 |
Daimi Üye ![]() ![]() Üyelik Başlangıcı: 19/10/2007 Bulunduğu Yer: Gönderiler: 1242 |
Re: İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün sitesindeki mesaj Alıntı:
Devlet okullarının bu konuma gelmesi için maalesef çok zaman gerekli diye düşünüyorum hemen hemen her semtte 1 tanede olsa iyi bir devlet okulu var okulun iyisi kötüsü olurmu evet maalesef oluyor iyi denilen okullarında iyi olmasındaki sebeb birazda ödeneklerinin yada getirilerinin daha çok olması yani velilerden toplananlar. Okulların dediğiniz hala gelebilmesi için devletin elini cebine atması ödenekleri arttırması gerekli nerdeee kışın kömürü doğalgazı olmayan elektriği ödenmediği için İstanbul gibi bir ilde karanlıkta ve soğukta eğitim yapan çok okulumuz maalesef Konu dışına çıktım özür dilerim ama buda arka plana atılamıyacak bir konu diye düşünüyorum
|
| aynur-anneoldum | Gönderilme tarihi: 13/08/2009 15:52 |
Onur Üyesi ![]() ![]() Üyelik Başlangıcı: 21/03/2003 Bulunduğu Yer: Gündüz Avrupa - Gece Anadolu Gönderiler: 15344 |
Re: İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün sitesindeki mesaj süper bi forum süper bi durum.
|
| Ağaç | Yeniden Eskiye | Bir önceki konu | Bir sonraki konu | En üstte |
| İleti göndermek için kayıt ol | |

ANNECOCUK.COM 12. YAŞINDA... Hemen
Siteye Giriş
Ana Menü
PRİMA
Kimler Sitede