Arkadaşlar turşu yapacağım. Malzemelerim az, öyle kilolarca değil. 1 kg. domates, 1 kg. acur gibi. tARİF EDENİNİZ olursa ne mutlu olurum...İlk defa deneyeceğim sizlerden yardım alayım dedim...
Sevgilerle..
Arkadaşlar turşu yapacağım. Malzemelerim az, öyle kilolarca değil. 1 kg. domates, 1 kg. acur gibi. tARİF EDENİNİZ olursa ne mutlu olurum...İlk defa deneyeceğim sizlerden yardım alayım dedim...
Sevgilerle..
ben bilmez
bilenler el atsın diye çekiştirdim getirdim buraya forumunu
Canım malzemelerini doldur bir kovonaza tabi domatesleri doğrada koy sona, üstüne sirkeli limon tuzu sulu karışım dök. Sona en üstünede sarısak soy şöle birkaç kafa en az iki hafta bekle ve afiyetle ye.
Ben yaptım turşularımı...
Soruları alayım...
İlk kez yapacaksan bilen biriyle birlikte yapmanı öneririm. Sonunda hepsinin eriyip çöpe gitmesi gibi bir ihtimal de var. Ya da hazır turşu tozlarıyla yap.
Sana kolay gelsin.
bende bu isi beceremeyenlerdenim .
FERSAN-TURSUKUR dan aldim .. sadece hazir tursu suyunun icine sebzeleri atarak yapiliyor .ek bir islem falan yapilmiyor .kapagi ac ve at icine ..
cok kolay geldi yapilisi bana .
amaaa ,tadi guzel olmadi .
cik annemin yaptigi gibi gguzel olmadi .
bende beylerbeyinde bir tursucu kesfettim ,ordan aliyorum cok guzel tursusu var adamin .tavsiye ederim
merhaba bende bu sene ilk kez yaptım harika oldu
malzemelerini hazırlayacağın kavanoza sıkı sıkı yerleitir
azmış zaten malzemen yarım çay bardağı yada az fazla sirke koy aralarına sarımsaklr at tabi ütünede tahminen 1 litre su yeterli olur (ben kaynatım soğuttuğum suyu koydum)suda 1 kaşık (tepeleme)limon tuzunu erit ve turşuların üzerine dök ağzına kadar doldurma ben doldurdum taştı mazlemenin üstünü örtmesi yeterli yani 1 parmak falan boşluk kalabilir ondan sonra ben üzerine 1-2 tane defne yaprağı ve 1-2 sap maydonoz koydum(yaptıranlar böyle yapmamı söyledi nedenini bilmemekle birlikte koku vereceğini tahmin ediyorum) birde çabuk olmasını istersen 1-2 tane nohut at dediler gerçekten çabuk oldu 6.gün yemeğe başladık bu yöntemle yaptım yukarıda da bahsettiğim gibi çok güzel oldu mlz.alıp tekrar eğeryapacağım,turşu kur var onu hiç kullanmadım ben öyle şeylere karşıyım biraz 1 litre su az gelirse az su ekle mlz nin üstü örtülsün mutlaka
Tuzu unutmuşsun gördün mü tuzsuz oldu turşuelem yazdı:
merhaba bende bu sene ilk kez yaptım harika oldu
malzemelerini hazırlayacağın kavanoza sıkı sıkı yerleitir
azmış zaten malzemen yarım çay bardağı yada az fazla sirke koy aralarına sarımsaklr at tabi ütünede tahminen 1 litre su yeterli olur (ben kaynatım soğuttuğum suyu koydum)suda 1 kaşık (tepeleme)limon tuzunu erit ve turşuların üzerine dök ağzına kadar doldurma ben doldurdum taştı mazlemenin üstünü örtmesi yeterli yani 1 parmak falan boşluk kalabilir ondan sonra ben üzerine 1-2 tane defne yaprağı ve 1-2 sap maydonoz koydum(yaptıranlar böyle yapmamı söyledi nedenini bilmemekle birlikte koku vereceğini tahmin ediyorum) birde çabuk olmasını istersen 1-2 tane nohut at dediler gerçekten çabuk oldu 6.gün yemeğe başladık bu yöntemle yaptım yukarıda da bahsettiğim gibi çok güzel oldu mlz.alıp tekrar eğeryapacağım,turşu kur var onu hiç kullanmadım ben öyle şeylere karşıyım biraz 1 litre su az gelirse az su ekle mlz nin üstü örtülsün mutlaka
Malzemelerini yıka doğranacakları doğra.Kavanoza yerleştir.Sonra bir kaba tuz,su ve sarımsağı koy kavanoza boşalt.Bu arada tuzunu kontrol et.Çok tuzsuz veya çok tuzlu olmamalı.İstersen acı biber de atabilirsin içine.
ben hep böyle yapıyorum.Güzel oluyor.
Ben ayrı yaptım turşumu Yemeye de başladım bile.. İki kavanoz kornişon, biber, ve kelek turşuları yaptım..
Sadece püf noktalarını söyleyim sana 1 litre suya 1 fincan sirke
kaya tuzu
kaynamış soğumuş su ve limon kullan..
Malzemenin de kart olmamasına taze ve küçük çekirdeklive de küçük olmasına özen göster..