Ben de tam bu nedenlenlerle böyle düşündüğünü düşünüyordum. "En kötü ilişki biçimi bile hiç ilişkisizlikten iyidir" demek istiyorsun gibi bir algı oluştu bende. Ya da "evlilikte sorun varsa, evlilik dışı ilişki kabul edilebilir" gibi...
İşin içinde insan olunca, insanı insan yapan değerler de işin içine giriyor. Diğer türlüsü diğer canlı türlerinin konusu.
"evlilik dışı her ilişkinin kendine özel bir durumu var" veya "hiçbir olay tek taraflı olamaz" diyerek evlilik dışı ilişkiyi normalleştirmek de, bu ilişkileri yaşayan kadınlara o....u demek kadar yüzeysel değil mi?
Aldatma iradesizliğine düşmek, ilişki yarası iyileştirecek bir eylem değil, ki bu yüzden doğru bir yol değil. Taraf, mutlu değil ve arayış içinde ise, evlenmek kadar doğal (süregelen) olan boşanma yoluna başvurup özgürlüğüne kavuşabilir. Çözülemeyen sorun varsa evlilik zaten bitirilir.
Bu konularda aksi yönde kesin ve net tanımlamalar yapmanın da büyük bir yanılgı olduğu düşüncesindeyim.
Herkesin arzusu mutlu olmak...Aldatarak, görmezden gelerek, üzerek ya da ezerek "olmaya çalışmak" hiç insani değil.
Cemile sanırım senin soruna da yanıt vermiş oldum.