bebekfurkan;
keşke yakın olsaydık üzüldüm ya tühh
Bilmiyorum nerede oturuyorsun
tarif edeyim sana ben böyle yapıyorum.
Yarım kilo buğday ve 1 çay bardağı pirinci üzerini 4 -5 parmak taşacak şekilde suyla büyük bir tencerede 5 dk kaynatıp kapatıyorum kapağı.
1 er su bardağı nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıyorum.
1 su bardağı kuru üzüm ve 1 su bardağı kayısıyı yıkayıp hazırlıyorum sabaha yumuşasın diye
sabahleyin ilk iş nohut ve fasulyeleri haşlıyorum düdüklüde
sonra buğday ve pirinç yumuşamış oluyor üzerine biraz sıcak su ekleyip başlıyorum kaynatmaya.
biraz kaynayınca (zaten yumuşamış oluyor çok kaynatmaya gerek kalmıyor) nohut ve fasulyeyi ekliyorum.
sonra küçük küçük doğranmış kayısı ve üzümü.
istersem evde de varsa dolma fıstığı koyarım
kayısıda tat vereceği için şekeri kayısıdan sonra koyarım.
şekeri genelde 2 bardak koyar sonra tadarak ayarlarım.
herkesin damak tadı farklı ben çok şekerli sevmem aşureyi
şekeride ayarladıktan sonra dilerseniz fındık da koyabilirsiniz.
ocaktan indirmeye yakın 1 limonun kabuğunu rendelerim (mutlaka çünkü parlaklık veriyor)
sonra biraz ılık olunca kaplara koyarım
üzerine küçük küçük incir ceviz antep fıstğı nar isteğe göre konur
))
afiyet olsun
)