1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Kimler aşure yaptı???

Bayılıyorum ben, hele de şöyle ılık ılık gelmişse komşularımdan taptaze.Sağolsunlar sevdiğimi bildiklerinden iki kase bırakırlar bana Ben pek beceremiyorum ya çok sulu kalıyor ya da katı oluyor.Geçen sene uzman tv den bakıp yapmıştım ama ne bileyim...
    Var mı güzel tarifleriniz?
    En kötü ihtimalle, hazır paketlerden alıp pişiriyorum ama onlarda da portakal kabuğu var, hiç sevmem!Tek tek ayıklayıp pişiriyorum o zaman da....
    Bu arada aşure ayınız kutlu olsun tekrar!

Cevap: Kimler aşure yaptı???

Ben yapmadım ama yapılanları afiyetle yedim

Geçen hafta yaptım.Güzel olmuş öyle dediler
    Çoğunu eşim yedi desem yalan olmaz.

Bol bol yedim, kayınvalidem harika yapar kıvamını çok güzel tutturur. Yapanları da yiyenleri de allah kabul etsin

5. Cevap: Kimler aşure yaptı???

Bana aşure demeyin.Pek bir aşerdim bu sene hatta rüyalarıma girdi.Kimsede burada yapıp getirmedi.Sonunda birinden buldum kase kase yedim.

Bende yaptim yedik bu hafta tekrar yapmayi düsünüyorum

Cool Cevap: Kimler aşure yaptı???

Bu yıl 2 kez yaptım önümüzdeki hafta gene yapıcam öğretmenim" ve kurstaki arkdaşlar benden söz aldılar onlara özel yapacağım tekrar Hiç bilmiyordum 2 yıldır yapa yapa uzman oldum diyebilirim tutturuyorum harika oluyor.

bebekfurkan;
    keşke yakın olsaydık üzüldüm ya tühh Bilmiyorum nerede oturuyorsun
    tarif edeyim sana ben böyle yapıyorum.

Yarım kilo buğday ve 1 çay bardağı pirinci üzerini 4 -5 parmak taşacak şekilde suyla büyük bir tencerede 5 dk kaynatıp kapatıyorum kapağı.
    1 er su bardağı nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıyorum.
    1 su bardağı kuru üzüm ve 1 su bardağı kayısıyı yıkayıp hazırlıyorum sabaha yumuşasın diye
    sabahleyin ilk iş nohut ve fasulyeleri haşlıyorum düdüklüde

sonra buğday ve pirinç yumuşamış oluyor üzerine biraz sıcak su ekleyip başlıyorum kaynatmaya.
    biraz kaynayınca (zaten yumuşamış oluyor çok kaynatmaya gerek kalmıyor) nohut ve fasulyeyi ekliyorum.
    sonra küçük küçük doğranmış kayısı ve üzümü.
    istersem evde de varsa dolma fıstığı koyarım
    kayısıda tat vereceği için şekeri kayısıdan sonra koyarım.
    şekeri genelde 2 bardak koyar sonra tadarak ayarlarım.
    herkesin damak tadı farklı ben çok şekerli sevmem aşureyi
    şekeride ayarladıktan sonra dilerseniz fındık da koyabilirsiniz.
    ocaktan indirmeye yakın 1 limonun kabuğunu rendelerim (mutlaka çünkü parlaklık veriyor)
    sonra biraz ılık olunca kaplara koyarım
    üzerine küçük küçük incir ceviz antep fıstğı nar isteğe göre konur))
    afiyet olsun )
    Konu yelizz tarafından (06 Aralık 2012 Saat 19:27 ) değiştirilmiştir.

9. Cevap: Kimler aşure yaptı???

Alıntı yelizz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bebekfurkan;
    keşke yakın olsaydık üzüldüm ya tühh Bilmiyorum nerede oturuyorsun
    tarif edeyim sana ben böyle yapıyorum.

Yarım kilo buğday ve 1 çay bardağı pirinci üzerini 4 -5 parmak taşacak şekilde suyla büyük bir tencerede 5 dk kaynatıp kapatıyorum kapağı.
    1 er su bardağı nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıyorum.
    1 su bardağı kuru üzüm ve 1 su bardağı kayısıyı yıkayıp hazırlıyorum sabaha yumuşasın diye
    sabahleyin ilk iş nohut ve fasulyeleri haşlıyorum düdüklüde

sonra buğday ve pirinç yumuşamış oluyor üzerine biraz sıcak su ekleyip başlıyorum kaynatmaya.
    biraz kaynayınca (zaten yumuşamış oluyor çok kaynatmaya gerek kalmıyor) nohut ve fasulyeyi ekliyorum.
    sonra küçük küçük doğranmış kayısı ve üzümü.
    istersem evde de varsa dolma fıstığı koyarım
    kayısıda tat vereceği için şekeri kayısıdan sonra koyarım.
    şekeri genelde 2 bardak koyar sonra tadarak ayarlarım.
    herkesin damak tadı farklı ben çok şekerli sevmem aşureyi
    şekeride ayarladıktan sonra dilerseniz fındık da koyabilirsiniz.
    ocaktan indirmeye yakın 1 limonun kabuğunu rendelerim (mutlaka çünkü parlaklık veriyor)
    sonra biraz ılık olunca kaplara koyarım
    üzerine küçük küçük incir ceviz antep fıstğı nar isteğe göre konur))
    afiyet olsun )

Tarif için çok teşekkür ederim.Formu daha açar açmaz senin tarifini görmeden arkadaşlardan tarif istesemde paylaşsalar diye geçiriyordum ki içimden senin tarifini gördüm.) Bende yarın malzeme alıp yaparım..Bol bol da yerim ))

Biz de yaptık.Muarremin 10. günü..