1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Okul Kapanıyor, Arayıp Sormaya, Gelmeye ve Suçlamalara Başladınız Yine Sayın Veliler

Evet, bir eğitim-öğretim yılı daha bitiyor.
    1 aylık "yıl sonu okulda kabahat arama bulma" sezonu içindeyiz.
    Veliler açık açık veya üstü kapalı dokundurmalarına şimdilerde hız veriyor.

Öyle ilgilenmediniz, böyle ilgilenmediniz, etüt yapmadınız, takip etmediniz, bizi bilgilendirmediniz...

Özel okulda çalışmak ayrı bir tecrübe istiyor ama.

Gelene en son ne zaman ne konuştuk, ne dedim, üstüne ben ne yaptım siz ne yapmadınız... Çok seviyorum böyle velileri yüzlerinde tebessüm ile geri göndermeyi, içlerinde mahçubiyet az-çok.

Olsun, değer ama, daha fazla ve daha reel bilgiler almış oluyorlar. istifade etmelerini sağlıyorum kendi kabahatli durumlarından bile. Krizde bile kazanmak böyle bir şey olsa gerek. Yaşasınlar bunu.

Bu arada burada benden başka herkes veli ama kızmıyorsunuz bana değil mi?

tabi aksi de doğru olabilir bazen, allah hepinizi iyi okullarla ve iyi öğretmenlerle karşılaştırsın.

Cevap: Okul Kapanıyor, Arayıp Sormaya, Gelmeye ve Suçlamalara Başladınız Yine Sayın Veliler

Isini iyi yapan ogretmenler, ilgilenen veliler. Hepsi cocuklarimizin gelecegi icin.

3. Cevap: Okul Kapanıyor, Arayıp Sormaya, Gelmeye ve Suçlamalara Başladınız Yine Sayın Veliler

İşini iyi yapamayan öğretmenler olabileceği gibi,
    ne yazık ki çocuğunun eğitimi üzerine hata yapan da çok veli var.

8 ve lisede, 7. sınıftan itibaren yavaş yavaş diniyor bu ama 6. sınıfta, bir anda neye uğradığını şaşıran bir veli grubu oluyor.
    Ders bir anda soyutlaşmış, oysa bir insanın soyut düşünebilmeye anca yeni yeni başlama yaşı o sınıf seviyesine tekabül ediyor. 6ncı sınıfta öğrencinin temelden gelen eksikleri su yüzüne çıkmaya başlıyor. Serin kanlılığını koruyamayıp panikleyen veliler, öğrencilere matematik kaygısı yüklüyorlar. Bu kaygı saçma sapan bir şekilde daha önceki sınıflarda bile yüklenmeye başlıyor. Müfredattaki hatalar ve çocuğun matematiği yapamayışının iyi liseleri ve iyi üniversiteleri kazanamayıp, güzel - gözde bir bölüm seçmesine engel olacak kaygısı bir araya gelince tam bir facia oluyor sonuç.

Milli eğitim matematik başta olmak üzere yeni yeni revize etmeye başlayacak. 6. sınıftaki küme problemleri ve ebob-ekok problemleri gibi. Sadece kazaımlar önem kazanacak, çocuklar ağır problemlerle uğrastırılıp metamatik kaygısı yüklenmesinin önüne geçilmeye çalışılacak. Öğretmenin burada dersi farklılaştırıp iyi %5-10 civarı olan iyi öğrencileri de koruması ve onların seviyelerine uygun çalışmalarla gelişimine destek olması lazım. Ama çok zor..

Cevap: Okul Kapanıyor, Arayıp Sormaya, Gelmeye ve Suçlamalara Başladınız Yine Sayın Veliler

bilgileriniz benim icin gercekten onemli ve degerli Napier...ben nerdeyse her ay ogretmenleri ziyaret ederim. sinif ogretmeni degil butun brans ogretmenleri ile de gorusurum gittigimde. cunku benim icin muzikte resimde beden egitimi ogretmeninin gorusleri de onemli..sadece notlar degil cocugumun okuldaki davranislarini saygi saygisizligini da sorarim mutlaka...ama genelde ogretmenlerimiz bir problem yok gayet iyi , bir problem olursa zaten bilgi veririz diyorlar...( acikcasi bazen bunun ozel okul aciklamasi oldugunu dusunuyorum ) ya cocugum gercekten super yada ozel okul ogretmenlerinin cocuklardan sikayet etmesi yasak )))

sinif ogretmeni oldukca tecrubeli cocugumun hatali yonlerini gayet iyi analiz edip bana bilgi veriyor. duzeltmek icin elimizden geleni beraber yapiyoruz. ama yabanci dil ogretmenlerinde ayni seyi goremiyorum. sanki sadece not ile analiz edip iyi yada kotu diyorlar sanki. tamam notlar super ama sanki biraz ezbere yapiyor gibime geliyor. ben evde sorunca iiii himmmm falan yapiyor nasil yani oluyorum.

acikcasi ben kendi cocugum icin objektif bir gozun degerlendirmesini isterim. gercekten ogreniyor mu yoksa ezbere sistemin bir parcasi mi oluyor ? kendini ifade ediyor mu ? burada bahsettigim sadece notta degil...gercekten ogrenme ve ogretme durumu ?

5. Cevap: Okul Kapanıyor, Arayıp Sormaya, Gelmeye ve Suçlamalara Başladınız Yine Sayın Veliler

Tabi tabi.

Bir keresinde bir velim, iki okulun da ismini vermeyeyim, "Bakın hocam senenin başından konuşalım açık açık. Ben ... Kolejinden aldım da getirdim kızımı. Orada hem olduğundan fazla gösteriyorlardı. Ben tanımaz mıyım hiç çocuğumu. kaç kere uyardım rica ettim, dinlemediler, hep şişirdiler. bana çocuğum neyse durumu neyse açık açık söyleyeceksiniz.
    (önceki okul, saygınlığı ile bilinen (!), fiyatı yenisinin iki katı olan bir okuldu)

Bu sene başımdan geçen başka bir konuşma.
    "Hocam, suçlamak için söylemiyorum lafım size değil ama (bana dokunduruyor bir de), diğer hocaları böyle böyle diyorken siz niye olumsuz bir tablo çiziyorsunuz?"
    Ben bildiğimi söylerim, özel okul tamam ama önce öğretmenlik ilkeleri...

Ders de öyle bir anlatılır ki aslında mesela matematikte, çocuk öğrendiğini zanneder, çok iyi öğrendim bu hocadan der, veli de zaten çocuğun her lafının takipçisi... ama aslında ezberliyordur.

Geçen hafta bir 6. sınıf öğrencim dedi bana,
    neden bu sene matematikte zorlandığımı şimdi anladım; bu seneye kadar ezberliyormuşum.

Gerçekten cat var mı böyle bir sistem acaba. ? Napier ? Off okulumuz fena değil sanki... yani galiba... kayıt sırasındaki reklamlar öyle uçuk oluyor ki diğer okulların dönem içindeki gerçek sistemlerini merak ediyorum. İçimde hep bir kaçırmışlık hissi var , acaba daha iyi ilgilenebilecekleri bir okulu mu kaçırdım yoksa bizim okulun ilgisi yeterli mi? Yaşı küçük , çok düşüyorum üzerine ama her verdiğimizi alıyor , vermek mi doğru bu durumda yoksa akışına bırakmak mı? ..... daha o kadar çok şey var ki . Sizi anlıyorum Napier , sizde bizi anlayın olur mu?

gecekusu bende ayni seyi dusunuyorum. acaba birseyler kaciyor mu ? belki daha fazla alabilecegi varken az sey ile mi yetiniyoruz. yoksa su an ki okulu yeterli mi ? ama yok galiba bu sorunun bir cevabi...Allahtan tek dilegim Napier gibi bilincli ogretmenlerin cogalmasi....

Alıntı gecekusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçekten cat var mı böyle bir sistem acaba. ? Napier ? Off okulumuz fena değil sanki... yani galiba... kayıt sırasındaki reklamlar öyle uçuk oluyor ki diğer okulların dönem içindeki gerçek sistemlerini merak ediyorum. İçimde hep bir kaçırmışlık hissi var , acaba daha iyi ilgilenebilecekleri bir okulu mu kaçırdım yoksa bizim okulun ilgisi yeterli mi? Yaşı küçük , çok düşüyorum üzerine ama her verdiğimizi alıyor , vermek mi doğru bu durumda yoksa akışına bırakmak mı? ..... daha o kadar çok şey var ki . Sizi anlıyorum Napier , sizde bizi anlayın olur mu?

8. Cevap: Okul Kapanıyor, Arayıp Sormaya, Gelmeye ve Suçlamalara Başladınız Yine Sayın Veliler

Farklı bir başlık açmak istemedim bu duyuru için, gerek de görmedim. Kalabalık etmesin.
    Hiç bir ticari bağım yok, arkadaşlık ilişkim de yok. Mail adresime gelen bir duyuruyu belki istifade etmek istersiniz diye paylaşıyorum.
    Bu organizasyon yıllardır bana mail atar, kendi çalıştığım okullarda iş birliği yaptırmak, iş bağlantısı kurmam için.
    Bir öğretmen arkadaşım, hangi okuldu unuttum, çok tavsiye etti, o dönem çalıştığım eski okulumda yöneticime söyledim, araştırmak zahmetinde bile bulunmadan reddetti.

AKIL OYUNLARI UYGULAMALARIMIZ
    Gel de bir oyunları dene,
    Gör neymiş bak hem eğlenme hem öğrenme,
    Aklını başından alır oyunlarımız,
    Oynarsan her oyunu kuralına göre!
    Sevgili Veliler,
    Okullar kapanmadan keyifli bir haftasonu atölyesi olarak çocuklarınız için AKIL OYUNLARI uygulaması hazırladık. Çocuklarınızın eğlenirken hiç fark etmeden görsel algılarını, dikkat
    ve konsantrasyonlarını, problem çözme yeteneklerini ve düşünce biçimlerini geliştirdikleri akıl oyunları atölyemize çocuklarınızı davet ediyoruz!

Sınırlı sayıda kontenjan için en kısa zamanda rezervasyon yaptırmanızı bekliyoruz!

PRATİK MATEMATİK & MATEMATİK SAATİ EKİBİ
    bilgi@pratikmatematik.com
    www.pratikmatematik.com
    0 505 962 09 00 veya 0 212 223 26 50

Tarih: 25 Mayıs 2013, Cumartesi
    Seanslar: 13.00-14.00 / 14.30-15.30 / 16.00-17.00
    Yaş Aralığı: 8 – 13 yaş.
    Yer: Profilo Alışveriş Merkezi, Tiyatro Salonu 3.
    Ücret: 20tl/öğrenci.
    Kontenjan: En fazla 15 öğrenci.

9. Cevap: Okul Kapanıyor, Arayıp Sormaya, Gelmeye ve Suçlamalara Başladınız Yine Sayın Veliler

deneme
    Konu Napier tarafından (24 Mayıs 2013 Saat 08:26 ) değiştirilmiştir.

nefret ettığım bır öğretmenımız var banaz ve örümcek kafalı son tayınlerden kısmetımıze deng geldı kalan gunlerın su gıbı gecıp kızımın ve benım bıran evvel ondan kurtulmasını istiyorum