1. Sayfa - Toplam 9 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 83 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1

    Derin dondurucuda kışlık

    Bu sene arkadaşların gazına fazla geldim sanırım,buzluğa epey şey hazırlayıp koydum, yazlıktaki full doldu, sıra dönünce diğer buzlukta...uzun zamandır kışlık sebze koymuyordum.

    Domatesleri zar büyüklüğünde doğrayıp hazırladım, hem zeytin yağlılar için hemde menemen yapmak veya sos hazırlamak için süper oluyor.

    Birde çorbalar için rende domates koydum, malüm kışın domatesler ayva gibi oluyor

    Karnıyarık için patlıcanları kızartıp ortalarını kesmeden 1-2 paket koydum.

    Banya
    Mısır vs....


    Sizler neler hazırlıyorsunuz ?
    fikir olsun banada


  2. #2
    Üyelik Tarihi
    26 Aralık 2005
    Bulunduğu Yer
    Krezüs hazineleri diyarı.
    Mesaj
    11.314

    Re: Derin dondurucuda kışlık

    Derin dondurucuda sadece ;çok az bezelye ,erik , vişne var , hatta çok fazla şey koyacak yerim bile yok, diğer yandan aklıma koyacak birşeylerde gelmiyor .

    Domates ve kırmızı biberleri kavanoza koyacağım, biber ve yeşil fasulye aldım bu sene ilk defa kurutmayı deneyeceğim , bakalım.


    Ağız tadıyla yiyelim hepimiz inşallah.

  3. #3

    Re: Derin dondurucuda kışlık

    Birde,
    mangalda közlenmiş patlıcan ve kırmızızı biber koyucam kısmetse...
    yazarken bile gidip mangalı yakasım geldi
    ben fena gaza gelmişim ya

    Evet hayırlısı ile yemek kısmet olur inşallah

  4. #4
    Üyelik Tarihi
    26 Aralık 2005
    Bulunduğu Yer
    Krezüs hazineleri diyarı.
    Mesaj
    11.314

    Re: Derin dondurucuda kışlık

    Birde ; iki yapmalık asma yaprağı .

    Hersene ne çok koyardım bu sene kaçırdım artık lazım olunca hazır alacağım.


  5. Re: Derin dondurucuda kışlık

    domates rendesini pişiripte mi koydunuz??ben öyle yapıyorum ama çiğden konulduğunda daha lezzetli oluyorsa onu deneyim..

    şimdilik taze fasülye,bamya,vişne ,bezelye,dolma biber ve domates rendesi var..

    patlıcan fena fikir değilmiş..)bir de taze barbunya almak lazım..

    bir aralar fasulye,nohut,barbunya haşlayıp koyuyordum,aklıma geldiği iyi oldu..El altında bulunsun..)

    kırmızı biberi de haşlayıp(fırında közlenince daha güzel oluyor ama fırınım çok küçük)kabuklarını soyup atıyorum buzluğa...üzerine sarımsak +sirke+yağ fena olmuyor kışın..yemeklerde de kullandığım oluyor robottan geçirip...

    Bunların dışında ekmekleri robottan geçirip köftelik saklayanlar ,yaprakları sarıp saklayanlar,sigara böreği yapanlar,normal köfte yapıp donduranlar(özellikle çalışan bayanlar için)var...

    patatesleri de haşlayıp ezip,galeta ununa bulayıp saklayabilirsin..çıkarınca hemen at kızgın tavaya,güzel oluyor....


    şimdilik aklıma gelenler ve planlarım dahilinde olanlar bunlar..

  6. #6
    Üyelik Tarihi
    09 Eylül 2007
    Bulunduğu Yer
    öyle bir yerdeyim ki.....
    Mesaj
    11.177

    Re: Derin dondurucuda kışlık

    bu hafta bende bunlarla uğraşacığım...
    pazardan domotes,patlıcan ve taze fasulye alacam...
    bide mısır



    "İnsan yanlızca söylediklerinden değil,sustuklarından da sorumludur"
    Aziz Nesin...

    Kısa çöp uzun çöpten
    Hakkını alır elbette.
    Direnmekle kurtulmakla
    Barışla ben amenna.

    H.Hüseyin Korkmazgil


  7. #7

    Re: Derin dondurucuda kışlık

    Domatesleri pişirmeden çiğden koyuyorum.Aynen yeni rendelenmiş lezzetinde oluyorlar.
    taze fasulye ve barbunyayı eskiden haşlardım artık onlarıda çiğden koyuyorum çok daha güzel oluyor.


    Patatesleri haşlayıp, köfte şekli verdikten sonra mı galata ununa bulanacak ?

  8. #8

    Re: Derin dondurucuda kışlık

    ikbal selam.
    karnıyarığı pişirip başka bir şey yapmadan poşetleyipmi kaldırdın.bu kadar yani.bunu hiç bilmiyordum.
    cimen yazdı:
    Bu sene arkadaşların gazına fazla geldim sanırım,buzluğa epey şey hazırlayıp koydum, yazlıktaki full doldu, sıra dönünce diğer buzlukta...uzun zamandır kışlık sebze koymuyordum.

    Domatesleri zar büyüklüğünde doğrayıp hazırladım, hem zeytin yağlılar için hemde menemen yapmak veya sos hazırlamak için süper oluyor.

    Birde çorbalar için rende domates koydum, malüm kışın domatesler ayva gibi oluyor

    Karnıyarık için patlıcanları kızartıp ortalarını kesmeden 1-2 paket koydum.

    Banya
    Mısır vs....


    Sizler neler hazırlıyorsunuz ?
    fikir olsun banada
    [img align=right]C:\\Users\\pc\\Desktop[/img]

  9. #9

    Re: Derin dondurucuda kışlık

    ameno66 yazdı:
    ikbal selam.
    karnıyarığı pişirip başka bir şey yapmadan poşetleyipmi kaldırdın.bu kadar yani.bunu hiç bilmiyordum.
    cimen yazdı:
    Bu sene arkadaşların gazına fazla geldim sanırım,buzluğa epey şey hazırlayıp koydum, yazlıktaki full doldu, sıra dönünce diğer buzlukta...uzun zamandır kışlık sebze koymuyordum.

    Domatesleri zar büyüklüğünde doğrayıp hazırladım, hem zeytin yağlılar için hemde menemen yapmak veya sos hazırlamak için süper oluyor.

    Birde çorbalar için rende domates koydum, malüm kışın domatesler ayva gibi oluyor

    Karnıyarık için patlıcanları kızartıp ortalarını kesmeden 1-2 paket koydum.

    Banya
    Mısır vs....


    Sizler neler hazırlıyorsunuz ?
    fikir olsun banada
    Evet, sadece kızarttım.Her torbaya 7 tane yanyana koyup dondurdum. önce tepsiyle koydum biraz donunca poşetlere aldım ki yapışmasınlar birbirlerine diye.

    işte sana hazır karnıyarık ve imambayıldı sadece harcını yap sür fırına

  10. Re: Derin dondurucuda kışlık



    maşallah hamaratlığına daha ben şimdilik dolmalık biber,bezelye,barbunya,fasulye koydum,çok azda erik kompostom var.her sene 17-18 şişe mememenlik domates hazırlardım eltimin yardımları sayesinde sağolsun bu sene yapamadık.yeni eve bir taşınayım düzene gireyim onlarıda yaparım

    cimen yazdı:
    Bu sene arkadaşların gazına fazla geldim sanırım,buzluğa epey şey hazırlayıp koydum, yazlıktaki full doldu, sıra dönünce diğer buzlukta...uzun zamandır kışlık sebze koymuyordum.

    Domatesleri zar büyüklüğünde doğrayıp hazırladım, hem zeytin yağlılar için hemde menemen yapmak veya sos hazırlamak için süper oluyor.

    Birde çorbalar için rende domates koydum, malüm kışın domatesler ayva gibi oluyor

    Karnıyarık için patlıcanları kızartıp ortalarını kesmeden 1-2 paket koydum.

    Banya
    Mısır vs....


    Sizler neler hazırlıyorsunuz ?
    fikir olsun banada

 

 

Benzer Konular

  1. yazlık kışlık yazlık kışlık offffff:)
    Konuyu Açan: angelheart, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 14
    Son Mesaj: 03 Kasım 2009, 04:29
  2. Derin dondurucuda pismis yemek.
    Konuyu Açan: DMT, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 9
    Son Mesaj: 22 Eylül 2009, 18:41
  3. Derin Dondurucuda Hamur Isleri???
    Konuyu Açan: Yaren&Yagmur, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 17
    Son Mesaj: 06 Ekim 2004, 10:15
  4. taze fasulye derin dondurucuda.......
    Konuyu Açan: kapris, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 10
    Son Mesaj: 11 Ağustos 2004, 09:44
  5. Cevap: 18
    Son Mesaj: 23 Ekim 2003, 20:58

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 
Lidya.Net
Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.