yorumlarınızı alabilirmiyim...
yorumlarınızı alabilirmiyim...
1. sınıfta ne özel dersi bu? Okuma yazmayı daha iyi mi öğretecek
2.ci sınıfta dikkat dağınıklıgı sorunuyla derslerıyle ılgılenemeyen bir arkadaşın cocuguna öğretmenı özel olarak ders verdi,hatırladıgım kadarıyla saati 50 tl...
Bizimkilerin müfredatı ,nomal milli eğitimin müfradatından önde ve hızlı gittikleri için , ( nereye yetişiyorlarsa ) ,öğretmenine teklif etmiştim özel ders vermesini .
Kadının gözleri yuvalarından fırladı duyunca(çok bozuldu..şaşırdı hiç beklemedigi birşeymiş )
-Mümkün değil .Hem yasak zaten ...Hem de gerek yok,Mert dersi gayet iyi dinliyor.Konuları derste anlıyor .Evde çalışmasa da olur demişti..
Benim amacım sadece ,"tekrar" amaclıydı .(Çünkü bizde 1.sınıfta okuma -yazma programı yok ,onun yerine 2.sınıf müfredatı gibi konular var )
Fazla sıkmadan ,basite indirgeyerek ,haftada bir iki saat ,o haftanın derslerini evde tekrar ettirmece şeklinde olmasını istemiştim...
Özellikle kendi okulunun öğretmeni olsunki ,konuya ,müfredata hakiim olsun istiyordum .
Hala hergün aklımdan geçer ,öğretmen kabul etse ,eve gelip ara sıra çalıştırsa diye :roll:
Bence sacmaligin daniskasi.
yani basliktaki kelimeler bence dam/saksagan/kazma/bel kelimelerinin arasindaki ilişkiye benziyor.
Haaa ama cocuk ustun zekalidir. Okul cikislarinda uzay fizigi, atom molekulleri falan calisiyordur o tamam
Demet bizim cocuklar ayni okula gitmiyor mu kuzum valla ben bu dediklerini hic gozlemlemedim. her okul hatta tüm devlet okullari neredeyse bizimkiler de orada.. konu ogrenme sıralari degisebiliyor (acilar once, bolme sonra ya da tam tersi gibi) ama mufredatin disina ciktiklarini en azindan ben gozlemlemedim._begonvill_ yazdı:
Bizimkilerin müfredatı ,nomal milli eğitimin müfradatından önde ve hızlı gittikleri için , ( nereye yetişiyorlarsa ) ,öğretmenine teklif etmiştim özel ders vermesini .
Ankara'daki bir yakınım kızını anneannesine baktırdı hep. Sosyal yaşantısı anneannesinin gün arkadaşları ve yaramaz torunlar oldu. Nolur şu çocuğu anasınıfına verin dedim " veremeyiz uğraşamayız dediler. 1. sınıfa çok iyi olduğuna kanaat getirdikleri bir devlet okuluna rica minnet( bir tomar kayıt parası)kaydettiler. Kız geriledikçe öğretmenin tavsiye ettiği öğretmen arkadaşlarına özel ders verdirdiler. Çocuk bundan sonra derts çalışmayı özel ders zannetti kendine güvenini iyice kaybetti. OKS de çok kötüydü. Şimdi Meslek lisesi ikide ve hala özel ders alıyor.
Bence özel ders sadece ÖSS de Matematik ve Fizik için gerekebilir.Alt sınıflarda ödev yardımı yada konu tekrarıdır. Paranıza yazık.
Buna neden gerek duydun Nilgün???
Eğer okumaya geç geçtiyse ve hala sorun yaşıyorsan merak etme, zamanla düzelecektir.Ben Utkudan örnek vereyim sana, 1. sınıfta okumayı en geç öğrenenlerden biriydi ama 2. sınıfta atağa geçti ve şimdi ki durumu gayet başarılı..
Ben özel derse hiç sıcak bakmıyorum.Hele ki öğretmeninden..
Ben özel öğretmen olayına karşıyım, hele ilkokul bir'de... Sonraki yıllar dersler ağırlaştıkça hangi öğretmen yetişecek? Çocuk dersleri ile kendi başa çıkmayı öğrenmeli. Özel öğretmen bence bir çeşit tembelliğe yol açıyor.
Çocuğun ciddi bir öğrenme problemi varsa gerekebilir. Ama standart bir öğrenci için gereksiz.
Gereksiz tabi ki..