1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1

    GÜL TATLISI (resimli anlatım)








    MALZEMELER


    *1 Çay B. Sıvıyağ
    1 Çay B. Yoğurt
    1 Çay B. İrmik
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Vanilya
    Alabildiği Kadar Un

    İÇ HARCI İÇİN

    Yer Fıstığı (veyaz fındık-fıstık-daha süslü olsun derseniz inci boncuk şekerler )



    ŞERBETİ
    3,5 Su B. Su
    3,5 Su B. Toz Şeker


    HAZIRLANIŞI


    -Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın. Karıştırma kabına sıvıyağı, yoğurdu alıp karıştırın. İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve yeteri kadar unu ekleyin. İyice yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru merdaneyle açın ve bardak ya da yuvarlak kalıp yardımıyla kesin.




    -Artan parçaları yoğurup hamur bitene kadar yuvarlaklar çıkarın. .3 yada 4 yuvarlağı yuvarlakların ortalarından başlayacak şekilde uzunlamasına üst üste koyun. Sonra rulo yapın ve bu ruloyu ortadan 2 ye kesin. Kestiğiniz yerden otutturup gül yapraklarını olurturacak kısımlarını hafifce acıp Yağlanmış tepsiye sıralayın.











    -Ortadaki boşluğa bir tane yer fıstığı oturtun.


    -Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen hamurların üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şerbetini iyice çekip soğuyunca servis edin.kızartın.

    — Pembe renkte kızaran lokmaları önce kevgire çıkartın. Sonra soğuk şuruba atın, 5 dakika sonra servis tabağına alın.

    http://www.tatlinasilyapilir.com/gul-tatlisi-2/



























    (görseller :google dan alıntı )

    facebookta gördüm bayıldımm.
    ilk fırsatta denemek istiyorum.
    tarifi bu siteden aldım

    http://www.tatlinasilyapilir.com/gul-tatlisi-2/
    "Mesele kim veya ne olduğun değil. Benim gözümde ne olduğundur..."


  2. #2

    Re: GÜL TATLISI (resimli anlatım)

    Her misafir ağırladıgımda yaparım bu tatlıyı
    Kırmızı gıda boyası ile renklendirerek yapıyorum.
    Görselliğinin yanında tadı da çok güzel olur; tavsiye ederim herkese



  3. #3

    Re: GÜL TATLISI (resimli anlatım)

    Yapmasını da yemesini de çok sevdiğim bir tatlıdır, kesinlikle tavsiye ederim ama ben hiç gıda boyası kullanmadım

  4. #4

    Re: GÜL TATLISI (resimli anlatım)

    Annemin ve benim çok sık yaptığımız bir tatlı, oğlum çok seviyor, afiyetle yiyiyor....
    Sevgilerle.
    Mert 01.04.2002
    Cemile 11.03.1977

  5. #5

    Re: GÜL TATLISI (resimli anlatım)

    Evet misafir -parti vs gibi durumlar için şık sunumu nedeniyle iyi bir terch bence .

    yapımı da basit görünüyor.

    hamur açma içlerinde pek pratik değilim ama deneyeceğim .

    "Mesele kim veya ne olduğun değil. Benim gözümde ne olduğundur..."


  6. #6

    Re: GÜL TATLISI (resimli anlatım)

    mavisboncuk yazdı:
    Her misafir ağırladıgımda yaparım bu tatlıyı
    Kırmızı gıda boyası ile renklendirerek yapıyorum.
    Görselliğinin yanında tadı da çok güzel olur; tavsiye ederim herkese

    kırmızı gda boyasının nerden bulabilirim fatma hanım ?

    lezzette bi değişiklik fark ediliyor mu ?
    "Mesele kim veya ne olduğun değil. Benim gözümde ne olduğundur..."


  7. #7
    Üyelik Tarihi
    07 Aralık 2005
    Bulunduğu Yer
    den kurtulmaya çalışıyor :))
    Mesaj
    11.731

    Re: GÜL TATLISI (resimli anlatım)

    Çok seviyorum ama hiç yapmadım, görümcem yapmıştı, onda yedim
    <a href=http://img382.imageshack.us/img382/7797/16im8.gif target=_blank>http://img382.imageshack.us/img382/7797/16im8.gif</a>

    Anası '79
    Danası '03
    Buzağısı '12

  8. #8
    Üyelik Tarihi
    25 Eylül 2003
    Bulunduğu Yer
    artık Canada
    Mesaj
    12.019

    Re: GÜL TATLISI (resimli anlatım)

    Demetcım buyuk mıgroslarda ve metroda satılıyor bende pasta kurabıye yapımında kullanırım.ama olcuyu cok cok dıkkatlı kullanmak lazım damlalıkla kullanmak en ıyısı bıraz fazla kacarsa tadı acımtırak oluyor bozuyor tadını kısaca cok az kullanmak lazım.

  9. #9

    Re: GÜL TATLISI (resimli anlatım)

    ELA yazdı:
    Demetcım buyuk mıgroslarda ve metroda satılıyor bende pasta kurabıye yapımında kullanırım.ama olcuyu cok cok dıkkatlı kullanmak lazım damlalıkla kullanmak en ıyısı bıraz fazla kacarsa tadı acımtırak oluyor bozuyor tadını kısaca cok az kullanmak lazım.
    tşk ederim gamzecim.ne güzel bilgiler vermişsin .
    koşturmacamın olmadıgı ,sakin bir günde deneyecegim bakalım .

    yapımı eğlenceli olacak gibi :roll:

    "Mesele kim veya ne olduğun değil. Benim gözümde ne olduğundur..."


  10. #10

    Re: GÜL TATLISI (resimli anlatım)

    V!LDAN yazdı:
    Çok seviyorum ama hiç yapmadım, görümcem yapmıştı, onda yedim

    afiyet olsun
    "Mesele kim veya ne olduğun değil. Benim gözümde ne olduğundur..."


 

 

Benzer Konular

  1. Çikolata Soslu Etimek Tatlısı(resimli)
    Konuyu Açan: aegean_3740, Forum: Tatlılar.
    Cevap: 15
    Son Mesaj: 02 Kasım 2010, 20:50
  2. Cevap: 26
    Son Mesaj: 29 Mayıs 2010, 22:36
  3. Baklavalık yufka ile tırtıl tatlısı (Resimli-detaylı anlatım)
    Konuyu Açan: aegean_3740, Forum: Tatlılar.
    Cevap: 30
    Son Mesaj: 27 Aralık 2009, 18:35
  4. Dünya tatlısı bir anne ile tanıştım:)) (bol resimli)
    Konuyu Açan: aegean_3740, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 68
    Son Mesaj: 14 Kasım 2008, 08:05
  5. Kadınlar BAZEN (resimli anlatım) :))))
    Konuyu Açan: HUXLEY, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 4
    Son Mesaj: 09 Aralık 2007, 15:01

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 
Lidya.Net
Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.