KAAN SON DÖNEMLERDE KAĞIT YEMEYE BAŞLADI.NEREDEN BULUYO BİLMİYORUM AMA BAKIYORUM ELİNDE GAZETE ,DERGİ TIRTIL GİBİ KEMİRİYO KAĞITLARI YEMEK YEDİRMEYE ÇABALASAM YEMEZ AMA BEN ANLAMADIM NE BULUYO BU KAĞITTA. TADI ÇOK GÜZEL GALİBA..
KAAN SON DÖNEMLERDE KAĞIT YEMEYE BAŞLADI.NEREDEN BULUYO BİLMİYORUM AMA BAKIYORUM ELİNDE GAZETE ,DERGİ TIRTIL GİBİ KEMİRİYO KAĞITLARI YEMEK YEDİRMEYE ÇABALASAM YEMEZ AMA BEN ANLAMADIM NE BULUYO BU KAĞITTA. TADI ÇOK GÜZEL GALİBA..
kan değerlerine baktır
demir oranı düşmüş olabilir
bilmem ama Kurthan da kağıt yerken demir eksikliğinden yerler demişlerdi.hakikaten demir eksikliği çıktı.belki de tesadüftü ama istersen bi baktır..
bır suredır oguzda yapıo bu haın ısı ...
ama ben bundan ıkı hafta once falan hastalandıgında kan degerlerı gayet ıyı cıkmıstıı...
Demir Eksikliğine Bağlı Kansızlıkta Görülen Belirtiler
Kansızlık hafif derecede ise çocukta hiçbir belirti olmayabilir, ancak yapılan laboratuvar incelemeleri sonucunda teşhis edilebilir. Eğer kansızlığı fazla ise renginde solukluk, çarpıntı, baş ağrısı, huzursuzluk, halsizlik, çabuk yorulma ve iştahsızlık gibi belirtiler görülebilir.
Toprak yeme, buz, kağıt gibi normalde yenmemesi gereken şeylerin yenilmesi demir eksikliği anemisinde sıklıkla görülmektedir ve PİKA olarak adlandırılmaktadır. Uzun süreli demir eksikliklerinde tırnakların kaşığa benzer şekilde içe çökmesi, ağız köşelerinde çatlamalar, dilin üzerinin düzleşmesi, ağrılı olması ve yutkunma zorluğu daha çok erişkin hastalarda dikkati çekmektedir. Demir eksikliği olan çocuklarda oturma, emekleme ve yürüme gibi motor gelişmede gecikme, davranış bozuklukları, öğrenmede güçlük ve bağışıklık sisteminde azalma sonucunda enfeksiyonlara yatkınlık gözlenmektedir. Yine özellikle süt çocukluğu döneminde demir eksikliği varsa ağlarken katılma nöbetleri görülebilir. Eğer kansızlık aile tarafından farkedilmeden uzun süre bu şekilde devam ederse kalp yetmezliği gelişebilir. Çocuk bu durumda zor nefes alma, ileri derecede halsizlik gibi belirtilerle doktora gelebilir.
http://www.tr.net/saglik/cocuk_sagligi_anemi.shtml
arkadasimin kizida kagit yerdi hep, demir eksikligi çikti.
bencede doktora sor
demir değerleri normal.babamız zaten ilaç firmasında ve demir ilacı çalışıyor.sürekli kontrol halinde yani.galiba zevk alıyo parçalayıp yemekten bende başa çıkamıyorum birtürlü.
dis cikarma donemlerinde bizimkide kemirirdi,belki dis cikarma olayindan yapiyordur gicirtisi veya sesi hosuna gitmis olabilir.
Galiba belli bir lezzeti var. Cansu da kağıt yiyor çünkü.
Bizim Ege de yiyordu. Peçete t.kağıdı falan. Ama şimdi doydu artık yemiyo.