-
çok konuşuyormuşuz
Merhabalar...
benim 5,5 yaşında bir oğlum var. bu yıl ana sınıfına gönderiyorum. iki gün önce öğretmeni sınıfta yerini değiştirmiş nedeni ise çok konuşmasıymış. neden konuşuyorsun dediğimde ise arkadaşı Nisa sürekli ona sorular soruyormuş e cevaplamasınmıymış ayıp değilmiymiş.
ben ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum bir fikri olan varmı?
-
Cevap: çok konuşuyormuşuz
anasınıfında ilkokul 1 de sürekli fazla konuşma şikayeti aldım. 2'den sonra düzeldi büyüdü kontrol edebiliyor kendini.
-
-
siz ders esnasında öğretmenini dinlemesi gerektiğini söyleyin ama bu konunun çok da üzerinde durmayın derim, öğretmen size böyle bir şikayette bulunursa ki bulunmaz bence henüz çok küçükler, bulunursa da demek ki acemi bi öğretmen zamanla düzeleceğini belirtin sakin olun çünkü bu bıcırlar bizi çok iyi gözlemliyor ve hisleri çok kuvvetli uyarınızı yapın zamana bırakın(: yolun başındasınız, başındayız daha(:
-
Konuşurlar; çok konuşuyor denir...Konuşmazlar; içlerine kapanık denir...Topu topu daha 5.5 yaşında....Sadece 5.5 senedir bu dünyayı deneyimliyor. Hayatı boyunca saçma sapan kurallarla boğuşacak...Hayatı boyunca acaba şimdi konuşsam mı konuşmasam mı; hangisi daha doğru olurlarla boğuşacak...Hayatı boyunca gereksiz toplumsal öğretilerle debelenecek...Daha 5.5 yaşında...Bırakın konuşsun! Bunu nasıl yöneteceğini ise öğretmeni bilmek zorunda, siz değil. Üstelik bunu yönetirken de çocuğunuzu incitmemek durumunda. Kolay olan yer değiştirmek, kolay olan hayt huyt diye çocuğu korkutmak, kolay olan baskılamak...Kimbilir kendi güzel ve özel dünyasında neler var...Neler var ki dinlemek yerine konuşmayı tercih ediyor...Öğretmen, öğretmenliğini yapacak ve çocuğunuzun konuşmanın yanısıra dinlemesini sağlayacak derecede ilginç birşeyler üretecek. Bu O'nun sorumluluğu.
-
Benim oğlum sessiz utangac bir şeydir. Ama bu sefer sinifa yeni gelen İngiliz bir cocuğun yanına oturmuş ve çok konuşuyormuş. Ogretmeni ikili gorusmemizde soyledi.
Gecen hafta velileri ders dinlemeye çağırmışlardi, ben de gözlemledim. İngiliz cocuk bıdı bıdı ona bir şey söylüyor. Benimki cevap veriyor.
Eve geldiğimizde hem öğretmenin buna dikkat çektiğini, hem de benim gözlemlediğimi söyledim.
Tabi bu arada benimki 9.5 yasında. eğer yandaki cocuk çok konuşursa onu ikaz edebileceğini söyledim. Derse dahil olamayacak düzeyde ikili konuşma yapmayın dedim. Olur dedi. Leo bu konularda soz dinleyecek yasta tabi. Küçük cocuklarda bu daha kontrolsüz olabilir ...
-
boşverdim valla konuşuyor
öğretmeni yerini değiştirmiş ama bu bir bahane bulup nisa'nın yanına gidiyormuş
nisa üzülmüş ama aziz deniz onun yanından alındı diye